De drone, hier nog in complete staat
NOS Sport

Internationale skifederatie verbiedt het gebruik van drones

De internationale skifederatie (FIS) heeft het gebruik van drones verboden in de wereldbeker. Die beslissing volgt op het incident met Marcel Hirscher. De Oostenrijkse skiër kreeg bij de wereldbekerwedstrijd slalom in Madonna di Campiglio bijna een drone op zijn hoofd. "Zolang ik verantwoordelijk ben voor de veiligheid, gebruiken we geen drones meer", zegt FIS-wedstrijdleider Markus Waldner.

"Ik ben erg boos", gaat Waldner verder. "Hirscher heeft heel veel geluk gehad dat hij niet gewond is geraakt." En dat is niet de enige reden van de boosheid bij de wedstrijdleider. De FIS had namelijk het gebruik van drones wel toegestaan, maar niet direct boven het parcours. "De bestuurder heeft onze instructies niet opgevolgd. Hij moest buiten het parcours blijven en de skiërs van 15 meter afstand volgen. Dan was er niets aan de hand geweest", aldus Waldner.

Het bedrijf dat verantwoordelijk is voor de drone, laat in een statement weten dat het "extreem blij is dat er niemand gewond is geraakt." Tegelijkertijd onderzoekt het de toedracht van het voorval. "Dit incident nemen we zeer serieus."

Skiër Marcel Hirscher na drone-incident: 'Dit kan echt niet'

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl