ANP
NOS Nieuws

Schippers sluit regeren met PVV niet uit

Minister Schippers sluit niet uit dat de VVD in een kabinet gaat met de PVV. In een interview met de Volkskrant zegt ze dat de kans uiterst klein is, maar dat ze het niet bij voorbaat uitsluit.

Premier Rutte zei vorig jaar na de Minder-Marokkanen-uitspraak dat hij niet wil samenwerken met de PVV zolang Wilders bij die uitspraak blijft. Schippers zegt daarover: "Ik sluit niemand uit. Ik ben niet de VVD, ik ben niet de VVD-top. Jullie vragen aan mij wat ik ervan vind. En dit vind ik."

Na de Minder-Marokkanen-uitspraak in maart 2014 zei Schippers: "Ik sluit hen niet uit in de zin dat we ze politiek apart gaat zetten, geen moties gaan steunen. Het is een partij waarmee je juist het debat moet aangaan." Over regeringsdeelname deed de minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport toen geen uitspraken.

Lijsttrekker

In het interview wordt Schippers ook gevraagd naar haar ambities om lijsttrekker voor de VVD te worden. "Natuurlijk kan ik dat! Waarom zou ik dat niet kunnen?", zegt Schippers. "De kwestie is meer of ik het wil. En dat weet ik niet. Die vraag beantwoord je pas als hij gesteld wordt."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl