AFP
NOS Sport

De sport van woensdag bij de NOS

Het was me het jaartje wel voor Sjinkie Knegt. Hij werd in Nederland Europees kampioen shorttrack, pakte twee maanden later ook de wereldtitel en werd vorige week Sportman van het Jaar. Plus: hij werd voor het eerst vader.

In het Sportjournaal van 18.45 uur blikt Knegt aan de hand van vier vragen terug op 2015, zoals eerder Tom Dumoulin en Max Verstappen dat deden.

Knegt gekozen tot Sportman van het Jaar 2015

Dit weekend staat het eerste échte grote schaatstoernooi op het programma: de NK afstanden in Heerenveen. Ronald Mulder, net terug van een blessure, blikt vooruit. Hij werd vorig jaar tweede op de 500 meter.

In Nieuwsuur veel voetbal. Kenny Tete blikt terug op zijn jaar van de doorbraak: de verdediger werd basisspeler bij Ajax en haalde ook het Nederlands elftal.

Tot slot blikt ook zijn trainer Frank de Boer samen met de coaches van PSV en Feyenoord, Phillip Cocu en Giovanni van Bronckhorst, terug op de eerste seizoenshelft, maar ze kijken ook vooruit naar 2016.

Uitzendingen woensdag 23 december

TijdProgrammaMedium
13.10 uurSportjournaalNPO 1 en NOS.nl
18.45 uurSportjournaalNPO 1 en NOS.nlHet jaar van Sjinkie Knegt en Ronald Mulder kijkt vooruit naar de NK afstanden
22.30 uurNieuwsuurNPO 2Het jaar van Kenny Tete en een terug- en vooruitblik van de trainers van Ajax, Feyenoord en PSV op dit seizoen

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl