Sultan Hassanal Bolkiah
NOS Nieuws

De sultan van Brunei verbiedt elke kerstviering

Sultan Hassanal Bolkiah heeft het kerstfeest in het streng islamitische staatje Brunei, op Borneo, verboden. Moslims die worden betrapt op het versieren van een kerstboom, het dragen van een kerstmuts, het zingen van kerstliederen of het eten van kerststol riskeren een gevangenisstraf van vijf jaar, melden media op Borneo.

Niet-moslims zoals christenen mogen wel Kerstmis vieren, maar alleen binnenshuis. Als ze hun viering en andere 'kerstverschijnselen' niet verborgen houden voor moslims, kunnen ze ook voor de rechter worden gedaagd.

Volgens de Britse krant Daily Mail is de sultan bang dat kerstvieringen het geloof van moslims ondergraven. Het is in het sultanaat al verboden om een andere religie dan de islam te promoten. Ongeveer 65 procent van de Bruneiers is moslim. Andere religies worden gedoogd zolang ze maar niet al te zichtbaar zijn.

Steniging

In 2013 voerde sultan Bolkiah strenge islamitische wetten in, zoals dood door steniging bij overspel. Hij regeert het steenrijke oliestaatje al sinds 1967 met harde hand. Zo heeft hij ook de verkoop van alcohol verboden.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl