Jose Mourinho, oud-coach van Chelsea (l) en Vitesse-trainer Peter Bosz
NOS Voetbal

KNVB: geen invloed Chelsea op beleid Vitesse

Vitesse heeft de licentiecommissie van de KNVB juist geïnformeerd over de huidige eigendoms- en juridische structuur van de voetbalclub. Uit onafhankelijk onderzoek blijkt dan ook dat Chelsea geen zeggenschap heeft over het beleid van Vitesse.

De KNVB vond in 2012 al geen rare dingen bij de aandelenoverdracht van Vitesse aan de Georgische zakenman Merab Jordania, maar stelde in 2014 toch een onderzoek in naar aanleiding van uitspraken van Jordania in de media.

Ongefundeerde speculaties

De voormalig eigenaar beweerde dat Chelsea, dat veel spelers verhuurt aan Vitesse, grote invloed heeft op het beleid in Arnhem. Uit het onderzoek van de KNVB blijkt dat er geen schriftelijk vastgelegde samenwerkingsovereenkomst is tussen de clubs en dat de huurovereenkomsten keurig volgens de regels zijn.

Algemeen directeur Joost de Wit is blij met de uitkomsten. "De club werd met enige regelmaat geconfronteerd met speculaties over eigendom en zeggenschap. Met de uitkomst van dit onderzoek blijkt dat deze speculaties ongefundeerd zijn en dat Vitesse volledig voldoet aan de regelgeving."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl