Luchtfoto van de Amerikahaven in Amsterdam
NOS Nieuws

Griekse zeeman cel in voor moord op verloofde in Amsterdam

Een Griekse zeeman is tot acht jaar cel veroordeeld voor het doden van zijn vriendin op een schip dat lag aangemeerd in Amsterdam. De zaak werd behandeld door een rechtbank in Noorwegen omdat de kapitein er daar bij de autoriteiten melding van had gemaakt, bericht het Nederlandse OM.

De Griek (36) heeft zijn Oekraïense verloofde (31) volgens de rechter naar alle waarschijnlijkheid op 1 oktober omgebracht. Zijn schip, de Anangel Explorer, lag toen aangemeerd in de Amerikahaven of was op weg naar IJmuiden. Het lichaam van de vrouw is nooit gevonden; het vermoeden bestaat dat haar lijk in zee is gegooid.

De zaak kwam aan het rollen toen de familie van de vrouw er bij de rederij op had aangedrongen om de zaak te onderzoeken. De vrouw was spoorloos verdwenen en haar familie in Oekraïne wachtte vergeefs op haar.

Geen zelfmoord

Zelfmoord sluit de rechtbank in Noorwegen uit. Hij wijst erop dat de Oekraïense fysiek en mentaal gezond was en dat ze in Odessa een zoontje van 7 jaar had. Als mogelijk motief is genoemd dat de Griek een kind verwachtte bij een andere vrouw.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl