1. Ga naar het menu
  2. Ga naar de inhoud
ANP
NOS Nieuws

Moederbedrijf Dolcis, Scapino en Manfield vraagt uitstel betaling aan

Macintosh Retail Group, het moederbedrijf van schoenenwinkels als Dolcis, Invito, Manfield en Scapino heeft uitstel van betaling aangevraagd. De rechtbank in Maastricht beslist waarschijnlijk later vandaag of het uitstel wordt toegekend.

Er werken zo'n 5.500 mensen voor Macintosh in de Benelux, het grootste deel van hen in Nederland. "Die mensen zijn dadelijk in principe allemaal hun baan kwijt", zegt woordvoerder Charles Huijskens. "Ik ga er vanuit dat een faillissement snel zal volgen."

Geen uitweg

Macintosh telt meer dan 500 winkels. Het ging al jaren slecht met de groep. Onlangs werd winkelketen Kwantum nog verkocht en wilde het bedrijf zich meer concentreren op de schoenenwinkels. Maar onder meer hoge schulden en de concurrentie van online winkels werden de groep teveel. Het enige wat de onderneming daarom nog rest, is uitstel van betaling.

Het ziet ernaar uit dat de rechter vandaag een bewindvoerder aanstelt. Die kan dan onderzoeken of er dochterondernemingen zijn die zelfstandig levensvatbaar zijn.

"De huidige situatie is heel teleurstellend voor de betrokken partijen", stelt Kurt Staelens, directeur van Macintosh. "Ondanks onze uiterste inspanningen konden we een verzoek om uitstel van betaling niet vermijden. We hopen dat aanzienlijke delen van de Macintosh Groep kunnen blijven bestaan, door verkoop of op andere wijze."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl