Nouchka Fontijn was niet zo nerveus voor haar partij tegen Kateryna Sjambir
NOS Sport

Fontijn en Müllenberg boksers van het jaar

Nouchka Fontijn en Peter Müllenberg zijn maandagavond tijdens het eerste Kerst Boksgala in Rotterdam tot de Nederlandse boksers van het jaar uitgeroepen. Roy Korving werd als talent van 2015 gehuldigd.

De ex-profs Alex Blanchard en Rudi Koopmans werden onderscheiden als erelid. Beiden bezorgden het boksen in de jaren zeventig en tachtig grote populariteit in Nederland, met als hoogtepunt het door Koopmans gewonnen gevecht om de Europese titel tegen Blanchard in een uitverkocht Ahoy in 1982.

Blessure

In tegenstelling tot Müllenberg Korving kon Fontijn niet in actie komen tijdens de interland tegen Frankrijk. De Europees kampioene liep vijf weken geleden tijdens de training een gebroken middenhandsbeentje op in haar rechtervuist.

"Ik deed er aanvankelijk nogal luchtig over", lichtte de Schiedamse fysiotherapeute in het sportpaleis met een glimlach toe. "Maar die hand bleek toch gebroken, voor de derde keer alweer in mijn loopbaan. Dit gala in Ahoy kwam helaas net te vroeg voor mij. In januari hoop ik in Servië mijn rentree te maken."

Peter Mullenberg

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl