NOS Voetbal

Blatter tegen NOS: ik had eerder moeten stoppen

Blatter: ik blijf vechten voor gerechtigheid

Sepp Blatter benadrukt dat de FIFA geen corrupte organisatie is. Hij zei dat tegen verslaggever Jeroen Stekelenburg. Na afloop van de persbijeenkomst in Zürich stond Blatter de NOS te woord.

"Het is heel erg emotioneel voor mij. Het is iets wat ik niet had verwacht", doelt Blatter op de straf die de ethische commissie van de FIFA tegen hem uitsprak. "Ik kan het niet accepteren. Het is helemaal verkeerd wat er is besloten. Ik zal daarom vechten voor gerechtigdheid."

Blatter vindt dat hem onrecht is aangedaan. "Ik zal de FIFA niet verlaten tot het laatste woord is gezegd. Ik wil gerechtigheid, want de FIFA is niet corrupt. Er zijn wel mensen die corrupt zijn, maar niet de FIFA. Ik schaam me niet voor het imago van de FIFA, maar wel over hoe de media de FIFA hebben neergezet. Er is slechts één ding waar ik spijt van heb. Ik had na het WK van 2014 moeten stoppen. Ik had naar mijn dochter moeten luisteren", geeft Blatter toe.

Hij vervolgt: "Hoe het nu verder gaat? Ik kan niet voorspellen, dus ik weet niet hoe dit gaat eindigen. Het is wel zeker dat ik terug zal zijn op het FIFA-congres op 26 februari."

Een overzicht van de val van Blatter

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl