NOS Sport

Handbalsters kansloos in WK-finale

Handbalsters kansloos in WK-finale

De Nederlandse handbalsters hebben op het WK in Denemarken de wereldtitel aan Noorwegen moeten laten. In de finale was de Europees en olympisch kampioen een maatje te groot: 31-23.

En daarmee kwam voor de selectie van bondscoach Henk Groener een jammerlijk einde aan een prachtig avontuur. Oranje (nooit hoger dan de vijfde plaats op een WK) verbaasde aan de hand van Nycke Groot, Yvette Broch, Estavana Polman en Danick Snelder de handbalwereld met wervelend spel. Tess Wester groeide zelfs uit tot keepster van het toernooi.

Noorse doelvrouw

En juist zij werd in de stampvolle Jysek Bank Boxen in Herning overvleugeld door de Noorse doelvrouw Kari Grimsbø, die de Oranje-aanval tot wanhoop dreef met een reeks prachtige reddingen.

De eerste goal kwam nog van Polman, maar in het vervolg van de eerste helft werd het ietwat nerveus spelende Nederland weggespeeld. De ervaren Noorsen speelden sneller en veel efficiënter en stonden bij rust al met 20-9 voor.

De Nederlandse handbalsters zijn teleurgesteld na het verlies in de WK-finale

Vroeg in de tweede helft werd het zelfs 22-9, maar plotseling ging het lopen bij Oranje. Het blok stond stukken beter, Sanne van Olphen viel uitstekend in en Polman had haar vizier scherpgesteld. Het gat werd verkleind tot vijf goals en even leek een sensatie in de maak.

Nederland toonde aan dat het met recht in de eindstrijd stond, maar de Noorse vrouwen gaven de buit niet meer uit handen. Met een kleine versnelling was het pleit alsnog beslecht.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl