Vreugde bij spelers van ADO Den Haag Pro Shots

ADO geeft Heerenveen pak slaag in Friesland

time icon

ADO Den Haag heeft het jaar 2015 op sportief gebied positief afgesloten. De ploeg boekte in Friesland een 4-0 zege op sc Heerenveen. Voor de Friezen was het een zwarte week. Eerder verdween de ploeg van Foppe de Haan al uit de beker door een een nederlaag in Kerkrade tegen Roda JC.

ADO kreeg afgelopen week eindelijk goed nieuws over de toegezegde miljoenen van eigenaar Wang. Die zijn bijna binnen en dat leek zondag op het veld voor rust te zorgen. ADO liet Heerenveen het spel maken en loerde zelf op de counter.

Na twintig minuten was het Aaron Meijers die fraai de 1-0 binnen schoot, op aangeven van Danny Bakker. Bakker tekende zelf voor de 2-0. Hij bleef koel, toen hij vrij door kon richting de goal van doelman Erwin Mulder.

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Fraser geniet van ADO Den Haag

Heerenveen had geen antwoord op de tactiek van ADO en moest lijdzaam toezien hoe de gasten de score nog verder opvoerden. Tom Beugelsdijk kapte zich halverwege de tweede helft fraai vrij en schoot hard de 3-0 binnen. Kevin Jansen gaf de zege in blessuretijd nog wat meer glans.

"Na de 2-0 had ik het gevoel dat we het gingen redden. We hebben altijd de neiging achteruit te lopen als we voor komen. Nu gingen we op zoek naar derde en de vierde treffer. Het was een gezamenlijk feestje. Iedereen was blij, ook de wissels. Dat is voor mij de basis om optimaal te presteren", genoot trainer Henk Fraser na de forse zege nog even na.

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

De Haan: kleine ramp, maar we liggen niet in het ravijn

Foppe de Haan was in de rust al woest op zijn ploeg, die een tweede domper moest slikken binnen een week. De bekeruitschakeling bij Roda JC was ook al keihard aangekomen in Friesland. "Het was geen positieve week. Het enige positieve is dat het mooi weer is. Voor de rest is het wat ons betreft echt gewoon slecht geweest. Ik was in de rust kwaad, maar dat heeft niet geholpen."

Geen lef, maar angst

De Haan hielp Heerenveen in oktober uit de brand na het vertrek van Dwight Lodeweges die de Friese ploeg niet aan de praat kreeg. Heerenveen ging onder het clubicoon beter presteren. Zondag was het echter slecht wat Heerenveen liet zien. "Geen lef, maar angst. Daar houd ik niet van", constateerde de zeventiger. "Ik heb tegen de spelers ook gezegd: dit is wat we zijn. Er moet een hele hoop gebeuren voor we uit de troep zijn." 

STER Reclame