Pep Guardiola langs de lijn bij Bayern München AFP

Pep Guardiola vertrekt na dit seizoen bij Bayern München. Na drie seizoenen in Beieren houdt de Spanjaard het voor gezien. Hij wordt in verband gebracht met Manchester City en Chelsea.

Guardiola werd de afgelopen twee seizoenen landskampioen met Bayern. In 2014 won hij met zijn ploeg ook de Duitse beker.

Carlo Ancelotti is opvolger van Guardiola. De Italiaanse trainer vertrok afgelopen zomer bij Real Madrid. Ancelotti heeft in Beieren een contract tot de zomer van 2019 getekend.

Ancelotti (56) won in zijn loopbaan als trainer al drie keer de Champions League, een prijs die Guardiola met Bayern nog niet wist binnen te halen. De Italiaan deed dat twee keer met AC Milan en voor het laatst in 2014 met Real Madrid. "Ik ben zeer vereerd dat ik volgend seizoen trainer van het grote Bayern wordt", liet hij optekenen op de website van de club waar Oranje-international Arjen Robben onder contract staat.

Succesvolle trainer

"We zijn Guardiola dankbaar voor alles wat hij voor onze club heeft gedaan en hopen dat we dit seizoen samen nog vele successen behalen. Met Ancelotti halen we opnieuw een succesvolle trainer in huis", aldus voorzitter Rummenigge.

"Ancelotti is een rustige, evenwichtige vakman die met vedetten kan omgaan en een variatierijk voetbal aanhangt. Zo iemand hebben we gezocht en gevonden. We verheugen ons op de samenwerking."

STER reclame