Gastón Pereiro (l) viert zijn eerste doelpunt met Luuk de Jong

PSV met veel moeite voorbij PEC

PSV heeft een tegenvallende eerste competitiehelft (vijf gelijke spelen) afgesloten met een moeizame 3-2 thuiszege op PEC Zwolle.

Na een goed begin van PEC (Jeroen Zoet redde op een schot van Gustavo Hebling en ook Stef Nijland was dicht bij de 0-1) heerste PSV. Binnen een kwartier was het 2-0: Gastón Pereiro scoorde met een intikker en met een schuiver, nadat hij op de rand van de zestien schitterend was weggedraaid bij Trent Sainsbury.

PSV zat in een zetel, leek te kunnen gaan bouwen aan een ruime zege, maar gaf het, zoals al zo vaak dit seizoen, weer helemaal uit handen. Vlak voor rust gleed Héctor Moreno met zijn arm tegen een voorzet van Kingsley Ehizibue aan, waarna Bram van Polen de strafschop benutte. En een minuut later verschalkte Lars Veldwijk doelman Zoet met een machtige uithaal in de korte hoek. Verrassende ruststand: 2-2.

Luuk de Jong faalt en scoort

Na rust waren de eerste kansen voor PEC: de ijverige Queensy Menig schoot eerst naast en kopte even later recht in de handen van Zoet. Daarna kreeg PSV-spits Luuk de Jong twee dotten van kansen, maar oog in oog met keeper Boy de Jong (die na een half uur was ingevallen voor de geblesseerde Kevin Begois) hielp hij ze allebei om zeep. Een kwartier voor tijd deed De Jong dan toch waarvoor hij in het veld staat: hij kopte raak uit een voorzet van de even daarvoor ingevallen Maxime Lestienne.

PEC wordt penalty onthouden

In de slotfase ging PEC gepassioneerd op zoek naar de gelijkmaker. Zoet redde op een schot van Nijland en een inzet van uitblinker Veldwijk caramboleerde via de handen van de PSV-keeper en een been van Nijland over de achterlijn. Menig schoot recht in de handen van Zoet en was drie minuten voor tijd weer op weg naar Zoet toen hij net binnen de zestien ondersteboven werd gelopen door Nicolas Isimat-Mirin. Heel PEC schreeuwde (terecht) om een strafschop, maar arbiter Dennis Higler weigerde de bal op de stip te leggen.

In de blessuretijd ging Luciano Narsingh nog alleen op Boy de Jong af, maar de 21-jarige doelman toonde nog maar eens dat hij over uitstekende reflexen beschikt.