NOS Sport

Gio Lippens winnaar Theo Koomen Award

NOS-verslaggever Gio Lippens is de winnaar geworden van de Theo Koomen Award 2015, de prijs voor het beste sportverslag van het jaar.

Het fragment dat in de prijzen is gevallen komt uit Radio Tour de France van Radio 1. Lippens beschrijft de heftige valpartij waar onder meer Tom Dumoulin en geletruidrager Fabian Cancellara onderdeel van waren.

Juryvoorzitter Evert ten Napel licht de gemaakte keuze toe. "Gio heeft ons met zijn wielerverslaggeving dicht bij de koers gebracht. Hij liet ons mee treuren met de enorme valpartij in de Tour, maar ook met de geweldige prestaties van Tom Dumoulin in de Vuelta."

"Het was voor de jury en de voorzitter weer een moeilijke keus, want de radioverslaggeving staat op een hoog niveau. Toch springt Gio er dit keer met een half wiel bovenuit", aldus Ten Napel.

Opvolger van Jack van Gelder

Lippens ontving de award in het NPO Radio 2-programma Grand Café Kranenbarg, tevens de bedenkers van de award in 2012. Toen ging de prijs naar turncommentator Hans van Zetten voor zijn commentaar bij de gouden rekstokoefening van Epke Zonderland op de Olympische Spelen.

Het jaar daarop won Andy Houtkamp voor zijn verslag van de Champions League-zege van Ajax op Barcelona. Afgelopen jaar was Jack van Gelder de gelukkige, met zijn commentaar bij de door Arjen Robben verkregen strafschop in de achtste finale van het WK 2014 tegen Mexico.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl