In samenwerking met
L1mburg
NOS NieuwsAangepast

Politie vindt kist in huis van vermiste Oirsbeekse vrouw

De politie heeft in een huis in Oirsbeek een kist gevonden met daarin waarschijnlijk het stoffelijk overschot van de hoogbejaarde bewoonster die al drie jaar wordt vermist. Dat meldt de politie aan 1Limburg.

Kist met stoffelijk overschot wordt uit huis Oirsbeek getakeld

De kist is met behulp van de brandweer via het badkamerraam horizontaal naar buiten gebracht. Op die manier wordt de inhoud zo min mogelijk beschadigd. Daarna wordt in een ziekenhuis in Maastricht met röntgenapparatuur gekeken wat er in zit.

Mocht daar een lichaam in zitten dan wordt de kist naar het Nederlands Forensisch Instituut (NFI) gebracht waar verder onderzoek zal plaatsvinden.

Zoon

De politie meldt dat de vrouw, die nu 93 of 94 jaar oud zou zijn, al twee jaar niet meer is gezien. De zoon van de vrouw, die in hetzelfde huis woont, is gisteren aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de vermissing. Volgens omwonenden is de man in de zestig en leidt hij een zeer teruggetrokken leven.

Woonstichting ZoWonen was bekend met de familie in Oirsbeek. Na meldingen van buurtbewoners kwam de woningstichting in 2012 in aanraking met hen. Er werd geklaagd vanwege overlast door katten. Ook waren er destijds al zorgen over de manier waarop de zoon als mantelzorger voor zijn moeder zorgde. Dit is gemeld bij het veiligheidshuis Westelijke Mijnstreek.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl