Agenten bij het gemeentehuis van Geldermalsen
NOS Nieuws

Veertien mensen opgepakt na rellen Geldermalsen

In Geldermalsen zijn veertien mensen opgepakt na rellen tegen de komst van een asielzoekerscentrum. Betogers probeerden het stadhuis binnen te dringen, waar de gemeenteraad vergaderde over de bouw van een azc voor 1500 vluchtelingen.

Kort na het begin van de vergadering ging het mis. Tientallen relschoppers drongen door de hekken buiten het stadhuis. Ze schreeuwden leuzen en gooiden vuurwerk, stenen en blikjes naar de politie. Door de vuurwerkbommen kwam de raadzaal vol rook te staan.

De politie heeft waarschuwingsschoten gelost om de relschoppers weg te houden bij het raadhuis. Twee agenten raakten lichtgewond. Er werden vijftien bussen met ME naar Geldermalsen gestuurd.

Explosief

De EOD onderzocht een mogelijk explosief in de gevel van het raadhuis. Dat bleek een zwaar stuk vuurwerk te zijn dat niet was ontploft.

De raadzaal werd ontruimd. Iedereen moest door de achterdeur het gebouw uit. Daarna sneuvelden enkele ruiten en werd vuurwerk naar binnen gegooid. Rond 23.00 uur slaagde de politie erin het plein schoon te vegen. Meer aanhoudingen sluit de politie niet uit omdat er camerabeelden zijn, die nog worden bestudeerd.

Om 11.00 uur is er een persconferentie op het stadhuis.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl