Claudia de Breij
NOS Nieuws

Claudia de Breij blij met hoge notering Top 2000

Cabaretière Claudia de Breij is blij dat haar Mag ik dan bij jou het hoogst genoteerde Nederlandstalige lied is geworden in de Top 2000. Ze staat op de vierde plek, achter John Lennons Imagine, Queens Bohemian Rapsody en Hotel California van The Eagles, en dus nog voor Top 2000-klassiekers als Stairway to Heaven van Led Zeppelin, Child in Time van Deep Purple en Avond van Boudewijn de Groot, dat de laatste jaren het hoogst genoteerde Nederlandstalig lied was. De Breij stond met Mag ik dan bij jou vorig jaar nog op nummer negentien.

"Ik kan er niet over uit", zei De Breij in het NOS Radio 1 Journaal. "Als je al die 2000 liedjes ziet, waarvan ik er zeker 1980 te gek vind... en dat je bij al die liedjes denkt, oh, ik sta ook hoger dan die, ik sta ook hoger dan die. Het is ook leuk om hoger te staan dan de Deep Purples van deze wereld, die we nu wel hebben gehoord."

Ook hoger dan Adele bijvoorbeeld...

"Haha, nou ik denk dat Adele me er wereldwijd nog wel uitzingt hoor."

Wat maakt Mag ik dan bij jou zo bijzonder?

"Het lied is nogal associatief. Ik denk dat het daardoor wordt begrepen door veel mensen. Ik schreef het voor de voorstelling Hete Vrede. Over de tijd waarin we nu leven en het contrast met de Koude Oorlog. Ik vroeg me af, als er oorlog komt, en je moet schuilen, mag het dan bij jou? Dat je bij iemand mag onderduiken. Maar het gaat ook over het grote, van de grote wereld naar het kleine van de liefde. Het is wie ik ben, een soort signature-song van mij, van ons, met de componisten Sander Gebroers en Rogier Wagenaar."

Vanochtend maakte de NPO Radio 2 de top tien bekend van de jaarlijkse lijst die altijd wordt uitgezonden vanaf Eerste Kerstdag tot Oudjaar. Later vandaag volgt de complete lijst. Om 17.30 uur licht Marco Borsato de Top 2000 toe op NPO Radio 2 in het programma Wout2day

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl