NOS Sport

Handbalsters gaan de vaart erin houden tegen Frankrijk

Energie, snelheid en concentratie, daar draait het om bij Oranje

Voor de Nederlandse handbalsters is het WK in Denemarken nog niet helemaal geslaagd. Oranje staat woensdagmiddag om 17.45 uur in de kwartfinales tegenover Frankrijk. De halve finale lonkt, maar de Franse ploeg is stug en op de laatste grote toernooien steeds te sterk voor Nederland geweest.

"We moeten goed in de dekking staan en snel naar voren. Dat vinden de Fransen niet zo leuk. Ze zijn liever lui dan moe, volgens mij", blikt Estavana Polman vooruit naar het belangrijke duel.

Bloedvorm

Nederland is in Denemarken in bloedvorm. Oranje maakte grote indruk in de achtste finales tegen Servië (36-20). Concentratie, energie en snelheid, daarmee maakte Nederland de tegenstander helemaal gek.

Het zijn ook de toverwoorden waarmee Oranje Frankrijk wil bestrijden. "In de dekking moeten we geconcentreerd blijven en daarnaast snel en zorgvuldig in de omschakeling zijn", geeft bondscoach Henk Groener het strijdplan aan.

Estavana Polman is een belangrijke kracht in het Nederlands handbalteam

Groener heeft wel een vermoeden hoe de Franse handbalsters zullen spelen. Het wordt een botsing van speelstijlen. "Als ze de bal hebben, zullen ze ongetwijfeld proberen tijd te rekken. Dat vraagt van ons dat we geconcentreerd in de dekking moeten blijven, ook bij een lange aanval van de Fransen."

Tempo erop leggen

Dat Oranje vorig jaar op het EK van de Franse ploeg verloor, zegt Groener niets. "Toen hadden we een dag eerder tegen Montenegro gespeeld, zodat we de energie niet hadden om het tempo erop te leggen. Dat hebben we nu wel", verwacht hij.

Dinsdag was het nog even schrikken toen keepster Tess Wester een paar vingers van de rechterhand flink bezeerde. De hand kwam tussen bal en lat terecht. "Dat doet even zeer, maar het gebeurt wel vaker. Het valt mee", zegt de keepster over het pijnlijke moment.

Verdedigster Kelly Dulfer trainde niet mee door een blessure aan het bovenbeen. "Knietje in mijn bovenbeen en de wedstrijd erop nog een keer. Deze training kwam te vroeg, het was nog wat stijf. Woensdag ben ik fit."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl