LeBron James tijdens de wedstrijd tegen Boston Celtics
NOS Sport

James en Love bezorgen Cavaliers winst tegen Celtics

LeBron James en Kevin Love hebben Cleveland Cavaliers naar de zestiende overwinning van het seizoen geleid. In Boston wonnen de Cavaliers met 89-77 van de Celtics. James maakte 24 punten en Love voegde daar 20 punten aan toe.

Het was de eerste keer dat de twee ploegen elkaar troffen sinds de play-offs van afgelopen seizoen. De Cavaliers wonnen toen de best-of-7-serie met 4-0 na een opvallend harde fysieke strijd. In het laatste duel liep Love een schouderblessure op na een duel met Kelly Olynyk, terwijl J.R. Smith van de Cavaliers van het veld werd gestuurd na het slaan van een tegenstander.

Van kwaad bloed was afgelopen nacht echter niets te merken. Hoewel het opnieuw een fysieke wedstrijd werd, liep het niet uit de hand zoals afgelopen april. Er werden geen rekeningen vereffend op het veld. Ook niet door Love, die door Olynyk de rest van de play-offs en de finale tegen Golden State miste.

"Tijd heelt alle wonden", zei Love. "Ik herinner me die vierde wedstrijd als bijzonder hard. Maar met de tijd wordt het gewoon een wedstrijd tegen een erg goede ploeg."

Bryant leidt Lakers naar zege

Onder aanvoering van Kobe Bryant won Los Angeles Lakers weer eens wedstrijd. In het eigen Staples Center werden de Milwaukee Bucks met 113-95 verslagen.

De 37-jarige Bryant, bezig aan zijn laatste seizoen, was in de drie kwarten dat hij in actie kwam goed voor 22 punten. D'Angelo Russell - achttien jaar jonger dan zijn illustere ploegmaat - maakte negentien punten en was een van de zeven Lakers met dubbele cijfers.

Het was pas de vierde overwinning van het seizoen voor de Lakers, die onderaan de Western Conference bungelen.

Uitslagen 16 december

Boston CelticsCleveland Cavaliers77-89
Minnesota TimberwolvesDenver Nuggets100-112
Sacramento KingsHouston Rockets107-97
Los Angeles LakersMilwaukee Bucks113-95

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl