ANP
NOS Sport

Ook Paping, Seedorf en Douwe Bob straalden op het Sportgala

Zijn aanwezigheid bij het Sportgala maakte wat los onder sportminnend Nederland. In zekere zin was de 84-jarige Reinier Paping, winnaar de barre Elfstedentocht van 1963, dan ook de man van de avond.

Hij mocht Sjinkie Knegt de prijs voor Sportman van het Jaar uitreiken en sprak daarna backstage met Sjoerd van Ramshorst. "Dit is een hele fijne avond. Een soort reünie."

Paping werd in 1963 zelf geen Sportman van het Jaar, dat werd wielrenner Peter Post. "Ik vond het prima. Ik vond het al fijn dat ik uitgenodigd werd. Ik word nog steeds herkend door die ene dag in 1963, dat is al prachtig."

Op Twitter spraken veel mensen hun bewondering uit voor Paping, onder wie Epke Zonderland en Erben Wennemars.

Ook Clarence Seedorf mocht een prijs uitreiken, aan Dafne Schippers. En ook hij werd backstage opgevangen door Sjoerd, die hem onder meer vroeg hoe het met zijn trainerscarrière zit.

Douwe Bob verzorgde de opening van het Sportgala. Hij kreeg daarbij hulp van een aantal sporters. Wie Douwe Bob het muzikaalst vond, wilde hij niet zeggen. Want dan had hij ook de slechtste moeten noemen.

Naast Douwe Bob gaven ook Ilse de Lange, Veldhuis & Kemper, Romy Monteiro en DJ Netsky een optreden.

En tot slot: Frank Evenblij. Hij strikte een aantal bekende en minder bekende Nederlanders om de 200 meter te lopen en te kijken hoe dicht ze bij Dafne Schippers in de buurt kwamen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl