Beeld uit de Syrische plaats Douma, in de buurt van Damascus, een van de brandhaarden in Syrië.
NOS Nieuws

Russisch reisbureau wil toeristen naar frontlinie Syrië brengen

Een reisbureau uit Rusland wil toeristen de mogelijkheid bieden om de oorlog in Syrië met eigen ogen te bekijken. De 'Assad-tour', een vijfdaagse reis langs een aantal Syrische brandhaarden, moet bijna 1400 euro gaan kosten.

Anatoly Aronov, een van de organisatoren van de reis naar Syrië, denkt dat er genoeg Russen zijn die het conflict van dichtbij willen meemaken. "Alle toeristen zijn gek", zegt hij tegen Russische media. "Ze zijn bereid om te betalen voor dingen die ze ook gratis op televisie kunnen zien."

De tour is bedoeld voor kleine groepen toeristen die vanuit Moskou naar Syrië zullen vliegen. Daar maken ze een rondreis langs een aantal plaatsen in de buurt van de frontlinie. Avonturiers kunnen zich vanaf volgend jaar aanmelden voor de reis.

Het is absoluut veilig.

Anatoly Aranov, een van de organisatoren

Volgens Aronov heeft het reisbureau al contact gehad met de Syrische ambassade in Rusland en het Russische ministerie van Buitenlandse Zaken. Ook wordt er gesproken met een aantal hotels en transportbedrijven in Syrië.

Maar het Russische agentschap voor toerisme zegt tegen persbureau Interfax dat er nog geen officiële aanvraag is binnengekomen voor een 'Assad-tour'. "Zonder een vergunning is het niet mogelijk om reizen naar Syrië te organiseren. Het bedrijf kan de veiligheid van de toeristen niet garanderen."

Aronov verwacht dat hij de benodigde vergunning snel zal krijgen. Hij zegt dat Russische militairen de toeristen zullen begeleiden. "Het is absoluut veilig. We blijven op minstens een kilometer afstand van de frontlinie. Onze klanten krijgen de mogelijkheid om wat sfeer te proeven in Syrië."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl