NOS Voetbal

FC Twente kan nog meer straf krijgen

Mark Boetekees (KNVB) over de straf voor FC Twente

Met de straffen die zijn uitgesproken door de licentiecommissie van de KNVB is het leed voor FC Twente nog lang niet voorbij. Ook de aanklager betaald voetbal van de KNVB en de wereldvoetbalbond FIFA gaan zich over de zaak buigen.

Vervolgprocedure

Bestuurssecretaris Mark Boetekees van de KNVB legt de vervolgprocedure uit. "De licentiecommissie heeft het handelen van Twente inzake het contract met Doyen beoordeeld. Dat was de eerste stap in dit dossier. Daaruit is gebleken dat de licentiecommissie is misleid. Twente heeft de commissie besodemieterd. Daarvoor zijn straffen opgelegd. De aanklager betaald voetbal gaat nu puur inhoudelijk naar de contracten kijken. Die toetst of de overeenkomst met Doyen in strijd is met de licentieregels van de KNVB."

De aanklager heeft de beschikking over een breed palet aan eventuele straffen. "Dat varieert van een berisping, een boete tot puntenaftrek", zegt Boetekees. De KNVB wil de zaak nog deze week aanbrengen bij de aanklager. "En dan hopen we op een uitspraak begin januari", aldus Boetekees, die van mening is dat Twente het Nederlandse voetbal flink heeft beschadigd. "Eigenlijk raakt dit de zin en wezen van het hele licentiesysteem. FC Twente heeft kwalijk gehandeld."

Van der Laan en Munsterman

Ook voor de bestuursleden die destijds bij de deal betrokken waren is het verhaal nog niet voorbij. Als blijkt dat de ex-voorzitters Aldo van der Laan en Joop Munsterman laakbaar hebben gehandeld, mogen zij geen functies in het voetbal meer uitoefenen. Beiden zijn inmiddels vertrokken bij FC Twente.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl