D66-leider Pechtold is kritisch op premier Rutte

D66 sluit motie van wantrouwen tegen premier Rutte niet uit

D66-leider Pechtold zegt dat hij steeds bozer wordt over de manier waarop het kabinet omgaat met de onduidelijkheden over de Teevendeal. Hij sluit niet uit dat hij in het Kamerdebat van morgen een motie van wantrouwen tegen premier Rutte indient.

Pechtold is vooral geïrriteerd door het steeds uitstellen van de antwoorden op Kamervragen over de Teevendeal. Pechtold: "Het lijkt of Rutte en zijn kabinet van de waarheid willen weglopen. De waarheid opschrijven is niet zo moeilijk hoor".

'Val mij niet lastig'

Ook voor de uitspraken van de premier van afgelopen vrijdag heeft Pechtold geen goed woord over. Rutte nam vrijdag tijdens zijn persconferentie deels afstand nam van het onderzoeksrapport over de Teevendeal, door te suggereren dat het misschien toch een goede deal was.

Pechtold: "Als Rutte in het debat dezelfde houding heeft: 'val mij niet lastig en ik heb het allemaal goed gedaan', dan sluit ik een motie van wantrouwen niet uit. Maar het is niet mijn doel."

Speculeren

ChristenUnie-leider Segers is ook ontstemd over de late antwoorden van het kabinet. "Het kabinet is al in de problemen. Er ligt een hard rapport waarvan de minister-president zegt dat het wel eens anders zou kunnen zijn. Rutte is gaan speculeren, en dat is heel erg wonderlijk."

VVD-fractievoorzitter Zijlstra geeft toe dat er fouten zijn gemaakt. "Het ministerie van Veiligheid en Justitie is niet transparant geweest". Maar hij vindt niet dat dat iets zegt over de VVD, ook al zijn de huidige twee en de vorige twee bewindspersonen VVD'ers.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl