Sybrand Buma wil Geert Wilders feliciteren nadat die is verkozen tot Politicus van het Jaar in EenVandaag
NOS Nieuws

Wilders in EenVandaag gekozen tot Politicus van het Jaar

PVV-partijleider Geert Wilders is in het televisieprogramma EenVandaag uitgeroepen tot Politicus van het Jaar. Hij kreeg vijfentwintig procent van de stemmen en eindigde ruim boven GroenLinks-leider Jesse Klaver (veertien procent) en PvdA-minister Jeroen Dijsselbloem (negen procent).

Wilders won de publieksverkiezing ook in 2010 en 2013. Volgens de kijkers van EenVandaag is hij een politicus die goed luistert naar de Nederlandse bevolking. De PVV-leider wordt vooral geprezen voor zijn optreden rond de vluchtelingencrisis.

Dit jaar deden ruim 37.000 mensen mee aan de publieksverkiezing. Premier Rutte eindigde op de zesde plek. Hij kreeg vijf procent van de stemmen.

Andere winnaars

De verkiezing werd vorig jaar gewonnen door oud-minister Frans Timmermans. De stemmers noemden zijn emotionele toespraak voor de Verenigde Naties, vlak na de ramp met vlucht met MH17, een van de belangrijkste politieke momenten van 2014.

Ook Diederik Samson (2012) en Emile Roemer (2011) kwamen al eens als winnaar uit de bus. Donderdag kiest de parlementaire pers wie volgens hen de politicus van het jaar is.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl