Herman in zijn restaurant The Jane

Tweede Michelinster voor Sergio Herman

De Nederlandse kok Sergio Herman heeft een nieuwe Michelinster gekregen voor zijn restaurant The Jane in Antwerpen. Dat melden Belgische media. Het restaurant is nog niet eens twee jaar open en heeft nu al zijn tweede ster te pakken.

De 45-jarige Herman deed zijn koksopleiding in België en is daar sindsdien blijven wonen. Eerder haalde hij drie Michelinsterren met het Zeeuws-Vlaamse restaurant Oud Sluis. Eind 2013 opende hij een nieuw eigen restaurant en moest hij weer op nul beginnen.

Verontwaardiging

De Michelinuitreiking was in België een maand uitgesteld door de aanslagen in Parijs. In totaal kregen acht Belgische restaurants een ster toegekend. In België ontstond er verontwaardiging, omdat sommige koks aangaven liever geen (extra) ster te krijgen. Zij vreesden dat de druk op hun restaurant te groot zou worden.

Chef-kok Nick Bril kookt samen met Sergio Herman in The Jane, en vindt het nu ook wel mooi geweest. Tegen de Belgische krant De Standaard bleef hij nuchter: "Twintig maanden en al twee sterren, ik denk dat we er even klaar mee zijn", aldus Bril.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl