Het museum streeft ernaar dat elk kind voor zijn twaalfde voor de Nachtwacht heeft gestaan
NOS Nieuws

Veel meer schoolkinderen naar Rijksmuseum

Het Rijksmuseum was dit jaar erg in trek bij schoolkinderen. Er kwamen 128.000 leerlingen naar Amsterdam, een kwart meer dan vorig jaar. In totaal kwamen dit jaar 325.000 kinderen gratis een kijkje nemen.

Sinds de heropening in april 2013 zijn bijna een miljoen kinderen naar het Rijksmuseum gekomen. Dat is ook een belangrijke doelgroep voor het museum: het streven is dat "ieder kind voor zijn twaalfde voor de Nachtwacht heeft gestaan".

Gratis bussen

Om kinderen naar het museum te krijgen, worden al langer gratis bussen ingezet, die kinderen van scholen uit het hele land naar Amsterdam brengen. Dit jaar werden er meer bussen beschikbaar gesteld. Ook heeft het museum scholen nog intensiever dan anders benaderd en van informatie voorzien.

Het Rijksmuseum heeft sowieso weer een goed jaar achter de rug. Voor het derde jaar op rij trok het meer dan twee miljoen bezoekers. Ongeveer de helft van de 2,3 miljoen bezoekers kwam uit eigen land.

Dubbelportret

Het museum stond dit jaar vooral in het teken van Rembrandt. In het voorjaar trok de tentoonstelling Late Rembrandt 520.000 bezoekers. In september kochten Frankrijk en Nederland samen Rembrandts dubbelportret van Maerten Soolmans en Oopjen Coppit uit 1634. De twee schilderijen worden afwisselend in het Rijksmuseum en het Louvre in Parijs getoond.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl