Medeoprichter Amstel Gold Race overleden

Ton Vissers in 1971 als ploegleider van de Gazelle-formatie ANP

Ton Vissers, samen met Herman Krott oprichter van de Amstel Gold Race, is vrijdagnacht op 93-jarige leeftijd in Oisterwijk overleden. Hij kampte sinds de zomer met een ernstige ziekte.

Vissers vertelde dit jaar bij de vijftigste editie van de Amstel Gold Race nog honderduit over het ontstaan van de voorjaarsklassieker in 1966. Hij klopte ergens halverwege de jaren zestig aan bij de Amstel-brouwerij in Amsterdam voor sponsoring.

"Die man zegt: dat komt goed uit, wij brengen Amstel Gold op de markt, dus als het Amstel Gold Race mag heten, wil ik jullie wel sponsoren. Het was eigenlijk in vijf minuten gepiept."

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

De geboorte van de Amstel Gold Race

Naast de Amstel Gold Race organiseerde Vissers in de jaren 60 en 70 meerdere koersen. Ook was hij ploegleider van onder meer de succesvolle Willem II-Gazelle-formatie, waar renners als Rik van Looy, Peter Post, Jo de Roo en Rini Wagtmans uit voortkwamen.

STER Reclame