Milot Rashica schiet de gelijkmaker namens Vitesse achter Heracles-doelman Bram Castro

Heracles Almelo blijft vierde na gelijkspel tegen Vitesse

Heracles Almelo heeft thuis met 1-1 gelijkgespeeld tegen Vitesse en behoudt daardoor de vierde plaats. Vitesse was bij een zege Heracles gepasseerd.

In de rommelige eerste helft speelde Heracles met de meeste flair en het kreeg ook een paar aardige kansen. Zo belandde een schot van Oussama Tannane via de vuisten van doelman Eloy Room op de paal en schoot Thomas Bruns, na een fraaie actie op links van Robin Gosens, net naast.

Vitesse stelde daar bar weinig tegenover, en viel vooral op door het vele balverlies, het grote aantal foute passes en een reeks overtredingen, die gele kaarten opleverden.

• ANP
    Oussama Tannane viert zijn openingstreffer voor Heracles Almelo tegen Vitesse
  • ANP
    Vitesse-trainer Peter Bosz wordt voor de tweede helft toegesproken door arbiter Richard Liesveld. Eerder dit jaar misdroeg de trainer zich bij het bekerduel in Almelo.
  • ANP
    Kelvin Leerdam en Oussama Tannane vochten verbeten duels uit bij Heracles Almelo-Vitesse

Tannane nu wel trefzeker

Een kwartier na rust hield Room Tannane opnieuw van scoren af, maar even later was hij kansloos toen die van afstand, na een kapbeweging met links, uithaalde met rechts. Valeri Kazaisjvili verzuimde amper een minuut later de stand gelijk te trekken; na een steekpassje van Milot Rashica schoot hij van dichtbij over. Diezelfde Rashica was even later wel trefzeker met een schot in de bovenhoek.