Guangzhou stunt en treft Barcelona op WK clubteams

Guangzhou verslaat Club América op WK clubteams

Guangzhou Evergrande heeft ten koste van Club América de halve finales van het WK voor clubteams in Japan bereikt. Paulinho zorgde in blessuretijd voor de overwinning: 2-1.

De Mexicanen stonden in Osaka tot diep in de tweede helft op voorsprong dankzij een treffer kort na rust van Oribe Peralta. De clubkampioen van de Concacaf gaf de wedstrijd in de slotfase uit handen. Zheng Long trok de stand tien minuten voor tijd gelijk, waarna de Braziliaan Paulinho zijn Guangzhou naar de halve finales schoot.

De Chinese ploeg treft donderdag in de halve finale favoriet FC Barcelona, de winnaar van de Champions League.

Hisato Sato (11) scoorde eenmaal voor Sanfrecce

Tot grote vreugde van het Japanse publiek plaatste ook Sanfrecce zich voor de halve finales. De formatie uit Hiroshima klopte in de kwartfinales TP Mazembe geflatteerd met 3-0. De Congolezen hadden in de openingsfase een licht overwicht en werden vooral via Roger Assale gevaarlijk. Voor de Japanners strandde Hisato Sato alleen voor de keeper.

Vlak voor rust was het wel raak; uit een corner trof Tsukasa Shiotani van dichtbij doel. Invaller Thomas Ulimwengu was twee keer dicht bij de 1-1, maar de treffer viel aan de andere kant.

Kazuhiko Chiba sprong het hoogste en kopte raak. Takuma Asano maakte uit een counter 3-0 voor Sanfrecce, dat het in de halve finales opneemt tegen River Plate.