Knegt pakt zilver in Shanghai

tijd van publicatie

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Knegt pakt WB-zilver op 1.500 meter
Deze video is alleen in Nederland te bekijken.

Shorttracker Sjinkie Knegt heeft bij de wereldbekerwedstrijden in Shanghai voor de vierde keer dit seizoen een medaille veroverd op de 1.500 meter. 

Eerder werd de Fries tweede in Montreal en Toronto en vorige week ging hij in Nagoya met de zege aan de haal. In Shanghai haalde Knegt overtuigend de finale door zowel in de heats als de halve finales zijn race te winnen. 

De finale werd na een fikse valpartij afgebroken, waarna er vijf deelnemers overbleven. Knegt reed een prima race, maar de Canadees Charles Hamelin was duidelijk een maatje te groot. Na vier van de acht wedstrijden gaat Knegt nog altijd aan de leiding in het klassement op de 1.500 meter.

Valpartij nekt relayploeg 

De Nederlandse mannen gingen in de halve finales van de relay onderuit en konden daarom een finaleplaats op hun buik schrijven. Daan Breeuwsma bleef haken achter de schaats van Artem Kozlov uit Rusland en viel.

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

1/2 Succes voor vrouwen, valpartij bij mannen
2/2 Daan Breeuwsma blijft haken achter de schaats van Artem Kozlov en komt ten val NOS

STER Reclame