In samenwerking met
RTV Oost
NOS Nieuws

PvdA Zwolle wil studenten en criminelen laten samenwonen

Gedetineerden onderbrengen in een huis samen met studenten. RTV Oost schrijft dat de fractievoorzitter van de Zwolse PvdA wil dat onderzocht wordt of daar een proef mee kan worden gedaan in de provinciehoofdstad.

Volgens fractievoorzitter Eefke Meijerink werkt een vergelijkbaar initiatief in Denemarken heel goed. "Een programma met een heel specifieke groep gedetineerden die gehuisvest worden in een complex met voor de helft studenten en voor de helft gedetineerden werkt als een tierelier, al twintig jaar. Daar heb je een hele lage recidive."

Niet kijken naar strafmaat

Meijerink wil dat onderzocht wordt wat de mogelijkheden zijn voor een proef met een vergelijkbaar programma in Zwolle. Ze had er vandaag een gesprek over met initiatiefnemer Job Boersma en kwam daar zo enthousiast van terug, dat ze de wethouder gaat vragen om te kijken naar de mogelijkheden in de stad.

"In Nederland wordt vooral gekeken naar de strafmaat, maar we moeten ook kijken naar de kans op recidive", zegt de fractievoorzitster. Binnen welke termijn ze het project zou willen realiseren is niet bekend.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl