Blijdschap bij Nycke Groot
NOS Sport

Groepswinst lonkt voor handbalsters na vierde overwinning

De Nederlandse handbalsters hebben op het WK in Denemarken de groepsfase afgesloten met een overtuigende zege. In Naestved werd Polen in de vijfde groepswedstrijd met 31-20 geklopt.

Nederland, dat al zeker was van de achtste finales, kan de groepswinst vrijwel niet meer ontlopen. Zweden moet met 34 goals verschil winnen van Cuba om Oranje van de eerste plaats te houden en daarmee een duel met de nummer vier van groep A te verdienen.

WK handbal: Nederland-Polen

Polen geen partij

Polen had op het WK van 2013 verrast met de vierde plaats. Op het EK van 2014 kwam het niet verder dan de elfde plek. Bij winst op Nederland zou Polen nog tweede kunnen worden in de groep, maar zover liet Oranje het niet komen.

De defensie van Oranje stond als een huis en Tess Wester stond weer een geweldige wedstrijd te keepen. Voorin trok Estavana Polman gaten voor Laura van der Heijden, die voor rust met vijf goals uit vijf schoten ongrijpbaar was.

Keepster scoort

Na de pauze werd het er bij Polen niet beter op en Nederland liep van 14-9 uit naar 23-12. Coach Groener wisselde naar hartelust en zag Lois Abbingh na rust vijf keer scoren. Zelfs keepster Wester wist met een verre worp haar collega te verschalken.

Niet gek dat de jonge doelvrouw na afloop blaakte van zelfvertrouwen. "Ik denk dat we hoge ogen kunnen gooien", aldus Wester. "We zijn gewoon een sterk team en kunnen laten zien wat we kunnen op dit toernooi."

'Wij kunnen hoge ogen gooien"

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl