Marianne Vos behaalde veel successen in het shirt van sponsor Rabo
NOS Sport

Rabobank na 2016 weg uit wielrennen en paardensport

De Rabobank verdwijnt na 2016 als hoofdsponsor uit de top van het wielrennen en de paardensport. Dat heeft de bank vrijdag laten weten.

De Rabobank verschuift de focus naar lokale sponsoring. Aflopende contracten met wielrenunie KNWU, de hippische sportbond KNHS, het Rabo Development Team en het RaboLiv damesteam worden niet verlengd. De twee bonden en de teams krijgen tot eind 2016 ondersteuning.

De bank, die een dag eerder al bekendmaakte dat tussen 2016 en 2020 9000 banen worden geschrapt, is met hockeybond KNHB en sportkoepel NOC*NSF in gesprek over de toekomstige invulling van de sportsponsoring.

Lange wielerhistorie

De Rabobank is al sinds 1996 als sponsor actief in de wielersport, zowel in de breedte als in de top. Eind 2012 stopte de bank al als sponsor van de profploeg bij de mannen. De afgelopen vier jaar steunde het bedrijf nog wel het damesteam RaboLiv, met olympisch kampioene Marianne Vos als boegbeeld.

"We hebben de afgelopen jaren alles op alles gezet om succesvol te zijn en het vrouwenwielrennen op de kaart te zetten. Ook in 2016 zullen we ons voor de volle 100 procent inzetten met de Spelen in Rio als sportief hoogtepunt", reageerde Vos op het nieuws.

Hippische bond

Ook in de paardensport loopt de bank al lange tijd mee als sponsor. Vanaf de oprichting van de KNHS (2002) is de Rabobank hoofdsponsor.

"Meer dan de helft van de ruiters uit de medaillewinnende teams in de olympische disciplines op de WK en EK senioren (2014 en 2015) komt voort uit het Rabo Talententeam. Dat is ongekend. Samen met Rabobank hebben wij dromen van velen, ook lokaal, helpen waarmaken. We kijken met vertrouwen naar de toekomst", zegt directeur John Bierling van de KNHS over de breuk.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl