Actievoerders uit Arnhem vertrekken naar Parijs
In samenwerking met
Omroep Gelderland
NOS Nieuws

400 actievoerders naar klimaattop Parijs

Zo'n 400 actievoerders uit heel Nederland zijn samen met Milieudefensie op weg naar de klimaattop in Parijs. Vanochtend vroeg vertrokken de bussen naar Frankrijk. De actievoerders maken zich zorgen over het tempo waarin maatregelen tegen klimaatverandering worden genomen.

Een van de actievoerders is Ulrike Lerche van Milieudefensie. "Wij willen het laatste woord hebben en niet de politiek of industrie." In Parijsdoen alle deelnemers mee aan verschillende acties tegen klimaatverandering. Ook volgens ze debatten en workshops.

Loesje

Onder de actievoerders zijn ook vertegenwoordigers van het postermeisje Loesje. Deze organisatie maakt al jaren posters over het milieu. "En nu wil ze het klimaatverdrag een duwtje in de rug geven", zegt een van de vertegenwoordigers van Loesje tegen Omroep Gelderland.

Klimaatakkoord nog niet rond

De klimaattop in Parijs zou eigenlijk tot vandaag duren maar de Franse minister Fabius zei vanochtend aan dat het definitieve akkoord vandaag nog niet gepresenteerd wordt. De verwachting is dat dit morgen gebeurt.

Advertentie via Ster.nl