Een Hema-filiaal in Leiden ANP

Winkelketen Hema heeft ook in het derde kwartaal verlies geleden. Er werd weliswaar meer verkocht in de winkels, maar dat resulteerde nog niet in winst. Het hielp ook niet mee dat het bedrijf 19 miljoen euro opzij moest zetten vanwege een langslepende kwestie met franchisenemers.

De Hema heeft dit boekjaar tot nu toe bijna 70 miljoen euro verlies geleden, maar topman Tjeerd Jegen wijst er vooral op dat het concern de goede kant op gaat qua verkopen. "We hebben het aantal klantbezoeken en transacties verder weten te verhogen", zegt Jegen. Er werd 7 procent meer verkocht in de Nederlandse winkels dan een jaar geleden. 

"Ondanks deze stappen is er veel werk aan de winkel", zegt de Hema-topman. "We blijven ons daarom richten op het structureel verbeteren van de organisatie en de financiële resultaten."

Schikking

Een langslepende ruzie met de franchisenemers is nu ten einde. De zelfstandige winkeliers die een Hema-winkel leiden, waren onder meer ontevreden over marketingkosten waar zij aan mee moesten betalen. 

De Hema belooft de ondernemers de komende drie jaar 19 miljoen euro te betalen als schikking. Daarmee is een arbitragezaak van de baan.

STER reclame