ANP
NOS NieuwsAangepast

Steun voor gewijzigd belastingplan, na D66 ook CDA akkoord

Het ziet ernaar uit dat de vijf miljard euro belastingverlaging gewoon doorgaat. Vanmorgen heeft het kabinet een akkoord gesloten met D66. Ook het CDA heeft vanmiddag te kennen gegeven in te stemmen met de gewijzigde voorstellen.

Bij de stemming in de Tweede Kamer stemden de democraten nog tegen, maar daar was hun steun niet noodzakelijk. Nu er aanpassingen zijn gedaan zal D66 in de Eerste Kamer, waar de coalitiepartijen geen meerderheid hebben, voor het belastingplan stemmen.

  • Wiebes: op alle i's een puntje
  • Zo zag het belastingplan er in november uit

Het CDA, de andere partij die nodig is voor een meerderheid, stemt dus ook in. Die partij stemde in de Tweede Kamer ook al voor het oorspronkelijke plan.

Er zijn met D66 afspraken gemaakt over het op korte termijn lonender maken van werk, hervorming van de economie en vergroening van het belastingstelsel. Een deel van die maatregelen gaat overigens pas in 2017 in.

Staatssecretaris Wiebes toonde zich in een eerste reactie verheugd over het akkoord. "Ik heb er altijd vertrouwen in gehad dat de Nederlandse politiek in staat zou zijn de belastingen te verlagen."

De wijzigingen moeten nu zowel door de Eerste als de Tweede Kamer goedgekeurd worden. In de Tweede Kamer lijkt dat een formaliteit, omdat het oorspronkelijke belastingplan daar al een meerderheid had.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl