De Toekomst
NOS Voetbal

Zes sympathisanten van Jonk keren Ajax de rug toe

Na Wim Jonk en Ruben Jongkind zijn nog zes sympathisanten van de filosofie van Johan Cruijff opgestapt bij Ajax. Matthias Kohler, Jasper van Leeuwen, Michel Hordijk, Patrick Oudejans, Freek de Boer en oud-atleet Bram Som zijn niet langer werkzaam op De Toekomst.

Van Leeuwen was sinds de zomer van 2013 verantwoordelijk voor de jeugdscouting, die hij reorganiseerde. Kohler was werkzaam als coördinator methodologie, terwijl Hordijk het technisch management van de onderbouw onder zijn hoede had. Bram Som verzorgde looptrainingen.

Solidair

Met het vertrek van de acht, Jonk en Jongkind plus hun zes adjudanten, zijn nu de voornaamste pleitbezorgers van de Cruijff-filosofie van het jeugdcomplex van Ajax verdwenen. Vrijdag toonde Ruben Jongkind zich al solidair met Jonk, de voormalig eindverantwoordelijke bij de jeugdopleiding van Ajax.

Saïd Ouaali neemt voorlopig de rol van hoofd jeugdopleiding op zich. Hij wordt daarbij geassisteerd door Dennis Bergkamp en Edwin van der Sar. De zoektocht naar een permanente opvolger van Jonk is al in gang gezet.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl