Wang Hui, de eigenaar van ADO Den Haag
NOS Voetbal

Eigenaar Wang betaalt niet en bezorgt ADO problemen

ADO Den Haag moet terugplaatsing naar categorie 1 van de licentiecommissie van de KNVB vrezen. Eigenaar Wang Hui heeft twee van de drie betalingstermijnen laten verstrijken, waardoor de Haagse voetbalclub in financiële problemen is gekomen. Er dreigt een liquiditeitstekort van 1,3 miljoen euro.

United Vansen, het bedrijf waar Wang ook eigenaar van is, nam ongeveer een jaar geleden, nadat het eerst vijf deadlines om te betalen had laten verstrijken, de aandelen van grootaandeelhouder Mark van der Kallen over.

Wang zegde de club bij de overname toe miljoenen te gaan investeren. Inmiddels zijn er alweer drie betalingstermijnen verstreken waardoor de Haagse club in de financiële problemen is geraakt. ADO kan nu geen sluitende begroting maken.

Financiële huishouding niet op orde

Algemeen directeur Jan Willem Wigt verwacht om die reden dat de KNVB ADO Den Haag terugzet naar categorie 1 van het financiële ratingsysteem. In die groep bevinden zich de clubs die de financiële huishouding onvoldoende op orde hebben.

ADO presenteerde maandag de jaarcijfers over afgelopen boekjaar en liet weten dat er een negatief resultaat van zo'n 700.000 euro is geboekt. Nieuwe problemen dreigen door het uitblijven van geld uit China.

Waar is Wang?

Wanneer en of het geld nog komt is onbekend. Wang is namelijk spoorloos. Hij reageert niet en de club weet niet waar hij is. Op 18 december is de aandeelhoudersvergadering en de derde betalingstermijn. Als er dan geen geld over de brug is gekomen, komt ADO nog dieper in de problemen.

Advocaat: ADO heeft een groot probleem

Advocaat en co de redders in nood?

Dick Advocaat liet zondagavond in Studio Voetbal weten dat ADO Den Haag "een groot probleem" heeft. Hij roept daarom zijn Haagse connecties op om in actie te komen. "Misschien is het beter dat een aantal personen of bedrijven uit Den Haag wat geld bij elkaar brengt om ADO terug te kopen."

Gevraagd of dat een reële optie is, klinkt de voormalig bondscoach stellig. "Ja, dat geloof ik zeer. Er is namelijk enorme onvrede in Den Haag." Bovendien zegt Advocaat toe om zelf ook zijn aandeel te leveren, mocht het zover komen. Bijvoorbeeld met een positie in de raad van commissarissen. "En met Rob Jansen, Kees Jansma en de advocaten Wim Nan en Harro Knijff daarbij hebben we dan een mooi groepje echte Haagse mannen."

Jansen staat volledig achter de uitspraken van Advocaat, bevestigt hij tegenover de NOS. De zaakwaarnemer noemt het idee van Advocaat "reëel" en staat ervoor open om in actie te komen voor ADO Den Haag.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl