Het ontvangstcomité op de luchthaven van Düsseldorf
In samenwerking met
Omroep Gelderland
NOS Nieuws

Nederlander die vastzat op Cyprus eindelijk weer thuis

De 73-jarige René Hoose uit Malden en zijn vrouw Tineke zijn gisteravond geland op het vliegveld van Düsseldorf. Hiermee is een einde gekomen aan een maandenlang noodgedwongen verblijf op Cyprus. Hoose werd op het eiland opgepakt omdat hij met vals geld had betaald.

Volgens Omroep Gelderland stond op het vliegveld een welkomstcomité met spandoek te wachten op het moment dat Hoose en zijn vrouw door de douane kwamen. De terugkeer naar Nederland betekent voor de familie een einde aan een spannende tijd die zij de afgelopen maanden hebben doorgemaakt.

René en Tineke Hoose zijn blij dat ze Cyprus hebben verlaten

De vliegreis naar huis voelde voor René als een overwinning. "Ik dacht: jongens, ik zit nu in het vliegtuig, ik heb mijn paspoort, jullie kunnen me nu niet meer terugpakken. Alle geluk voor heel Cyprus, maar ik was ontzettend blij dat ik weg was."

René en Tineke keken er erg naar uit om weer thuis te slapen. "We gaan straks even door het huis lopen en straks hopelijk heerlijk in ons eigen bed slapen."

René Hoose zegt dat hij in Nederland sieraden heeft verkocht via Marktplaats en dat hij op die manier, zonder dat hij het zelf wist, vals geld in handen heeft gekregen. Dit heeft hij meegenomen naar Cyprus en zo kwam hij in de problemen.

De rechtszaak stond gepland voor mei 2016 en tot die tijd konden Hoose en zijn vrouw Cyprus niet verlaten. Een week geleden werd bekend dat de zaak is geseponeerd.

Advertentie via Ster.nl