Rico Strieder zorgde voor de winnende treffer

Tien Utrechters winnen bij De Graafschap

Een week na zijn eerste zege van het seizoen te hebben geboekt, staat De Graafschap weer met beide benen op de grond. FC Utrecht won op De Vijverberg met 1-0 van de hekkensluiter.

De Graafschap hield in de eerste helft lang stand en kreeg ook enkele kansjes. Zo stuitte Cas Peters van dichtbij op doelman Robbin Ruiter nadat hij zich had ontdaan van Timo Letschert, die vanwege een lichte blessure het duel niet vol aanging. De verdediger werd kort daarna vervangen door Christian Kum.

Strieder scoort van afstand

Later ontsnapte Utrecht nog eens aan een achterstand toen Sébastien Haller uit een vrije trap van Lion Kaak bijna in eigen doel kopte. Amper een minuut later kwamen de Utrechters op voorsprong. Patrick Joosten toonde zich niet zelfzuchtig in het strafschopgebied en schoof de bal terug op Rico Strieder, die met een afstandsschot doel trof.

Hidde Jurjus is kansloos op de inzet van Rico Strieder
    Jeroen Tesselaar (l) in duel met Sean Klaiber
    Timo Letschert van FC Utrecht moest al snel gewisseld worden. Chris Kum is zijn vervanger
    Teleurstelling bij Karim Tarfi en zijn ploeggenoten

Nacer Barazite was enkele minuten later dicht bij de 2-0 (doelman Hidde Jurjus redde met de voet) en kreeg ook in de beginfase van de tweede helft kansen. Hij zag een inzet gestopt door Jurjus en raakte met een mooie boogbal de paal.

Daarna zocht De Graafschap wat meer de aanval en halverwege de tweede helft kreeg het een meevaller toen Utrecht met tien man verder moest. Mark van der Maarel moest vertrekken nadat hij in een tijdsbestek van enkele minuten twee keer geel had gekregen.

De Doetinchemmers probeerden vervolgens het tij te keren, maar Utrecht hield zonder al te grote problemen stand en bleef bij counters voor de nodige dreiging zorgen.