Wateroverlast in noordoosten Engeland door regenval

BBC

In het noorden van Engeland staan door overstromingen woningen blank. Enkele wegen in het graafschap Cumbria zijn uit voorzorg afgesloten. Een rivier, de Eden, is al buiten haar oevers getreden en twee andere staan op het punt te overstromen.

De Eden kan het vele regenwater van de afgelopen dagen niet verwerken. In verband met de wateroverlast zijn straten afgesloten, onder meer in de plaats Appleby. 

Het waterpeil in de rivier Tyne is alarmerend hoog. In Corbridge ten westen van de stad Newcastle staan al enkele straten blank en er wordt gewaarschuwd voor flinke overlast. Weerkundigen zeggen dat het voorlopig nog blijft regenen.  

Levensbedreigend

De autoriteiten van Corbridge hebben mensen gewaarschuwd dat de overlast levensbedreigend kan zijn. Sommigen die bij de oevers van de Tyne wonen, hebben van de gemeente het dringende advies gekregen om hoger gelegen gebied op te zoeken. "Neem geen risico!" 

Dertig andere gemeenten in het noorden van Engeland hebben ook te horen gekregen dat ze rekening moeten houden met flinke wateroverlast.

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Storm Desmond houdt huis in Groot-Brittannië en Ierland

STER Reclame