Dascha Graafsma Twitter

In het lichaam van de overleden scholier Dascha Graafsma uit Hollandsche Rading zijn "meerdere stoffen" gevonden die duiden op drugsgebruik. Dat zegt forensisch patholoog Frank van de Goot, die op verzoek van de familie toxicologisch onderzoek heeft gedaan.

Volgens Van de Goot zijn sporen van "twee totaal verschillende substanties" gevonden. Om welke stoffen het gaat, wil hij niet bekendmaken. "Dat is mogelijk daderinformatie. Het scenario dat ze door iemand anders is gedrogeerd, is met deze uitslag zonder meer een mogelijkheid." Volgens hem gaat het om twee stoffen die normaal gesproken niet bij elkaar horen. Daarom denkt hij aan verschillende verdovende middelen.

Mogelijk verward

De 16-jarige Dascha Graafsma kwam in de nacht van vrijdag op zaterdag om het leven in Hilversum, nadat ze werd gegrepen door een trein. De politie gaat uit van suïcide. Bronnen melden de NOS dat het meisje op het spoor stond. "Mogelijk was ze verward", zegt Van de Goot.

De politie zegt kennis te hebben genomen van de bevindingen van de patholoog. "We onderhouden nauw contact met de familie en wachten de uitkomsten van ons eigen bloedonderzoek af", meldt een woordvoerder. Het Nederlands Forensisch Instituut heeft dat naar verwachting komende week afgerond.

Mobiele telefoon

Vanmiddag heeft de politie in de omgeving van de Rembrandtlaan in Hilversum met een speurhond gezocht naar Dascha's mobiele telefoon. Die is nog niet gevonden. Eerder werd in die omgeving het identiteitsbewijs van Dascha gevonden.

"Ondanks dat we de telefoon nog niet hebben, kunnen we wel de gegevens uitlezen", zegt een woordvoerder van de politie. "Verder praten we met getuigen, bekijken we camerabeelden en onderzoeken we de computer van Dascha."

Gedenkplek

Het meisje verdween vrijdagnacht rond 02.00 uur 's nachts in de Hilversumse discotheek Let's Get Down, waar ze met vriendinnen aan het stappen was. Rond 05.45 uur werd ze aangereden bij station Sportpark, op de spoorlijn tussen Hilversum en Utrecht. De politie roept mensen op zich te melden, die Dascha 's nachts nog hebben gezien.

De gemeente Hilversum schrijft op Twitter dat er hekken zijn geplaatst bij de gedenkplaats voor Dascha, naast een spoorwegovergang.

STER reclame