Ranomi Kromowidjojo
NOS Sport

Kromowidjojo: pr is het doel

"Vanochtend ging al heel erg lekker. Best wel makkelijk 51,8 gezwommen, dus ik dacht: het kan nog een stuk harder vanmiddag." En zo gezegd zo gedaan, Ranomi Kromowidjojo perste er op de EK kortebaan een 51,39 uit in de halve finales van de 100 meter vrije slag. De beste tijd van allemaal.

"Ik heb hier echt naartoe geleefd. Kortebaanwedstrijden zijn schaars. Ik wil hier hard zwemmen en dat gaat tot nu toe best goed", sprak de titelhoudster na afloop van haar race, die veel belooft voor de finale van vrijdag. Maar ze vlakt rivale Sarah Sjöström, die na 52,01 aantikte, nog niet uit. "Sarah had vandaag ook de 50 vlinder. Ik denk dat ze nog niet maximaal is gegaan op de 100."

Goud lonkt, maar Kromowidjojo zet vooralsnog vooral in op een nieuw persoonlijk record. Dat staat nu nog op 51,28, twee jaar geleden gezwommen in Berlijn. "Ik denk dat een pr er echt wel in moet zitten. Dat is wel het doel. Ik heb het idee dat er nog wel wat ruimte is. Even uitrusten, morgen een nieuw pak aan en dan zien we wel wat er gaat gebeuren."

Van Rouwendaal: bij 700 was het gas op

Sharon van Rouwendaal tekende op de tweede zwemdag in Netanya voor het eerste Oranje-succes. Ze pakte brons op de 800 meter vrije slag en daarmee was haar missie geslaagd. "Ja, ik ging voor een medaille. Dus ik ben er blij mee."

Toch verliep de finale niet helemaal naar wens. "Ik lag lekker in de race en ik dacht: na 600 meter ga ik versnellen. Maar zij versnelden ook. En toen dacht ik: oei, dat red ik vandaag niet. Bij 700 was het gas op. Dus ik heb 'm afgemaakt en ben tevreden met brons."

Van Rouwendaal dacht: oei, dat red ik vandaag niet

Van Rouwendaal was niet optimaal geprepareerd naar Israël afgereisd, bekende ze. "Ik heb vorige week heel veel gezwommen. Ik kwam ook een beetje vermoeid hier naartoe. En dan is 8.15 voor nu wel goed. Maar er is maar één doel en dat is Rio."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl