Dascha Graafsma
In samenwerking met
NH Nieuws
NOS Nieuws

Vader omgekomen Dascha denkt dat ze onder invloed was van drugs

De vader van Dascha Graafsma is ervan overtuigd dat zijn dochter al dan niet vrijwillig drugs heeft gebruikt toen zij afgelopen weekend onder de trein kwam in Hilversum. Dat zegt hij in het programma Recht uit Noord-Holland van RTV NH.

Hij zegt in het programma dat het geen reëel scenario is dat de 16-jarige Dascha vrijdagavond vrijwillig drugs heeft genomen, maar er zijn wel signalen dat ze in discotheek Let's Get Down onder invloed van geestverruimende middelen was. Haar moeder vertelde dat ze een appje kreeg van een vriendin. "Ze schreef dat ze zag dat Dascha raar, zoekend rondliep."

Geen zelfmoord

Haar vader gelooft "per definitie" niet dat zijn dochter zelfmoord heeft gepleegd. De politie gaat daar wel van uit.

De vader speculeert dat ze misschien is meegenomen door iemand, die haar kwaad heeft gedaan. "Mogelijk is ze achtergelaten en is ze gaan lopen. Door drogering of door indrukken die ze heeft opgedaan, is ze zo verward geweest dat ze op een licht is afgegaan. Dat bleek een trein te zijn. En die is over haar heen gegaan."

Patholoog

De politie onderzoekt waar het meisje de laatste uren voor haar dood is geweest, maar laat geen sectie op het lichaam verrichten. Dat doet patholoog Frank van de Goot op verzoek van de familie. De uitslag daarvan is niet bekendgemaakt.

Advertentie via Ster.nl