Twitter / zorgelooscare
NOS Nieuws

Oprichter Buurtzorg begint nieuwe zorgverzekering

Zorgondernemer Jos de Blok begint een nieuwe zorgverzekering waarmee hij de zorg radicaal wil vernieuwen. Over een jaar moet de verzekering, Zorgeloos Care, van start gaan.

De Blok, oprichter van Buurtzorg Nederland, werkt samen met wat Zorgeloos de 'bende van drie' noemt: econoom Marcel Canoy en de hoogleraren Matthieu Weggeman (innovatiemanagement) en Jan Rotmans (transitiekunde).

Zorgeloos Care is nog in oprichting. Het komende jaar willen de initiatiefnemers 10.000 deelnemers werven.

Geld

De verzekering wordt volgens Rotmans anders dan de bestaande polissen, zei Rotmans in De Ochtend op NPO Radio 1. "Wij zijn niet uit op winst. Het draait bij ons om de mensen zelf. En we willen het heel eenvoudig en goedkoop houden: één polis met zo veel mogelijk keuzevrijheid."

Hoe hoog de premie wordt, is volgens De Blok nog niet bekend. "Dat gaan we het komende jaar ontdekken. Maar we streven naar een lagere premie. Doordat we op een andere manier gaan werken dan de bestaande verzekeraars, verwachten we ook dat dat kan."

Buurtzorg Nederland

De Blok richtte in 2006 Buurtzorg Nederland op. Hij biedt zorg aan met kleine, zelfsturende zorgteams. Buurtzorg Nederland werkt zonder managers.

De Blok begon met vier werknemers. Nu heeft hij bijna 10.000 mensen in dienst. Het bedrijf werd dit jaar, net als in 2014, gekozen tot beste werkgever.

Buurtzorg Nederland reisde vorig jaar met koning Willem-Alexander mee naar Japan. In Tokio presenteerde De Blok plannen voor betere thuiszorg in Japan.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl