Mathieu Valbuena en Karim Benzema bij het Franse elftal
NOS Voetbal

Benzema: één groot misverstand

"Eén groot misverstand", noemt de Franse voetballer Karim Benzema zijn rol in de affaire rond de sekstape van zijn collega-international Mathieu Valbuena. Het citaat komt uit het verhoor van de spits waaruit dagblad Le Monde enkele delen heeft gepubliceerd.

Benzema: alleen maar de boodschap doorgegeven

Benzema is officieel aangeklaagd vanwege zijn rol in de poging tot chantage van Valbuena. De 31-speler van Olympique Lyon zou 150.000 euro hebben moeten betalen aan een vriend van de Real Madrid-aanvaller om te voorkomen dat een seksvideo openbaar zou worden gemaakt. Volgens Benzema is die vriend, Karim Zenati, op zijn beurt weer benaderd door drie afpersers.

Benzema heeft tijdens de laatste interlandperiode bij een training van het Franse elftal Valbuena te verstaan gegeven het geld over te maken. "Een goedbedoeld advies", aldus de raadgever. "Dan zou hij er tenminste vanaf zijn." Het slachtoffer beweert echter dat hij onder druk is gezet.

"Ik heb alleen maar de boodschap doorgegeven aan Valbuena", benadrukt Benzema, die woensdagavond in het Franse tv-journaal nader op de zaak zal ingaan. "Karim Zenati is mijn beste vriend, ik vertrouw hem. Hij doet dit niet voor het geld. Karim is bij mij in dienst. Als hij geld nodig heeft, krijgt hij dat van mij."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl