De Islamitische Universiteit Rotterdam
NOS Nieuws

Aangifte tegen rector Islamitische Universiteit Rotterdam

In Rotterdam is aangifte gedaan tegen de rector van de Islamitische Universiteit in de stad. De lokale PvdA'er Latif Tali deed aangifte vanwege discriminatie en het zaaien van haat, zei hij in het NTR-radioprogramma 1 Op Straat.

Ook organisaties die onder de Federatie van Koerden in Nederland (FedKom) vallen, hebben aangifte gedaan, zegt Tali. Hij is zelf ook verbonden aan FedKom.

Koerdische advocaat

Minister Bussemaker van Onderwijs riep vanmiddag op tot het doen van aangifte tegen rector Ahmet Akgündüz, omdat hij geregeld hatelijke dingen zegt over Koerden, Joden en homoseksuelen.

De VVD stelde vandaag vragen aan de minister naar aanleiding van een tweet van de rector over de doodgeschoten Koerdische advocaat Tahir Elçi. Die heeft zijn dood min of meer aan zichzelf te wijten, was een interpretatie van het bericht.

Tali is geschokt door de tweet. "Deze tweet was de druppel", zegt hij. Een woordvoerder van de universiteit zegt tegen de NTR dat de tweet van de rector verkeerd wordt geïnterpreteerd.

Geen effect

Bussemaker sprak de rector en het bestuur van de universiteit geregeld aan op de omstreden uitspraken, maar dat had geen effect. Inmiddels is de minister het vertrouwen in Akgündüz kwijt.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl