Max Verstappen kende een goed debuutjaar in de Formule 1
NOS Sport

Teambazen zetten Verstappen bij beste vier coureurs

Hoewel hij dit seizoen pas zijn debuut heeft gemaakt in de Formule 1 en qua leeftijd nog maar een groentje is, behoort Max Verstappen nu al tot de vier beste autocoureurs ter wereld. Althans, volgens de teambazen in de Formule 1. Zij gaven op verzoek van het blad Autosport alle rijders punten voor hun prestaties dit seizoen.

Hamilton de beste

Wereldkampioen Lewis Hamilton, dit seizoen goed voor tien zeges, krijgt verreweg de meeste punten. De Brit wordt gevolgd door de Duitser Sebastian Vettel en zijn teamgenoot Nico Rosberg.

Verstappen, die in zowel Hongarije als de Verenigde Staten naar een vierde plaats reed, houdt alle andere coureurs achter zich. Opvallend is verder de waardering voor oud-kampioen Fernando Alonso, die in de WK-stand nog op de zeventiende plaats eindigde. Alonso maakte met McLaren een slecht seizoen door.

Geheim

De stemming onder de teambazen was geheim. Toto Wolff (Mercedes), Maurizio Arrivabene (Ferrari), Frank Williams (Williams), Christian Horner (Red Bull), Vajay Mallya (Force India), Franz Tost (Toro Rosso), Federico Gastaldi (Lotus), Eric Boullier (McLaren), Monisha Kaltenborn (Sauber) en John Booth (Manor) gaven de coureurs punten op basis van de WK-telling: 25-18-15-12-10-8-6-4-2-1.

Hamilton scoorde met 229 van de mogelijke 250 punten heel goed. Daniel Ricciardo van Red Bull maakte vergeleken met vorig jaar een flinke val. In 2014 was hij derde in de verkiezing, nu belandde de Australiër op de negende plaats. Zijn huidige teamgenoot Daniil Kvyat steeg van tien naar vijf.

Bij de fans op één

Bij een verkiezing onder Formule 1-fans op het officiële twitteraccount van de Formule 1 (@F1) was Verstappen trouwens de grote winnaar. De coureur van Toro Rosso kreeg meer dan de helft van het aantal stemmen. Hamilton kwam daar niet verder dan de derde plaats. De wereldkampioen moest ook de Duitser Sebastian Vettel (Ferrari) laten voorgaan. Op plaats vier belandde Sergio Perez (Force India), nummer vijf was Fernando Alonso (McLaren).

Teambazen Top-10

CoureurPunten
1Lewis Hamilton (Mercedes)229
2Sebastian Vettel (Ferrari)180
3Nico Rosberg (Mercedes)113
4Max Verstappen (Toro Rosso)77
5Daniil Kvyat (Red Bull)69
6Fernando Alonso (McLaren)57
7Valtteri Bottas (Williams)52
8Sergio Perez (Force India)48
9Daniel Ricciardo (Red Bull)47
10Kimi Raikkonen (Ferrari)37

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl