In samenwerking met
Omroep Brabant
NOS Nieuws

COA wil legerkazerne Budel kopen voor langdurige opvang

Het Centraal Orgaan Opvang Asielzoekers, het COA, wil een voormalige legerbasis in Budel kopen voor de opvang van vluchtelingen. Omroep Brabant schrijft dat het COA voor zeker vijftien jaar, maar liefst voor onbepaalde tijd een opvanglocatie wil vestigen in de voormalige Nassau-Dietzkazerne in Budel.

Het COA wil de maximale capaciteit van 1500 vluchtelingen voor de locatie aanhouden, met een mogelijke tijdelijke toevoeging van 250 noodopvangplekken. Daarvoor wil het opvangorgaan de voormalige basis gedeeltelijk kopen van het Rijksvastgoedbedrijf. Een kleinere opvanglocatie elders in de Brabantse plaats kan dan worden gesloten.

Volgens het COA kan er een betere kwaliteit van opvang worden geboden als er voor langere tijd vluchtelingen worden opgevangen op de voormalige kazerne. Op die manier kunnen kosten en investeringen beter worden gedekt.

Informatiebijeenkomsten

De gemeente Cranendonck, waaronder Budel valt, heeft het verzoek ontvangen. Vanavond zijn de omwonenden op de hoogte gebracht. In december zullen een aantal informatiebijeenkomsten plaatsvinden waarin burgers worden geïnformeerd en waar ze hun mening kunnen geven.

De huidige overeenkomst die het COA heeft met de gemeente loopt nog tot mei 2016. Dat er voor langere tijd vluchtelingen zouden worden opgevangen in de kazerne was echter al langer duidelijk.

Advertentie via Ster.nl