Screenshot van de verwijderde advertentie
NOS Nieuws

Politiemedewerker verdacht van verkopen MH17-spullen

De politie Oost-Nederland heeft een medewerker buiten functie gesteld omdat hij spullen zou hebben willen verkopen die te maken hebben met de ramp met vlucht MH17.

Het zou onder meer gaan om een stukje van de romp van de rampvlucht en kledingstukken die de medewerker zelf bij het onderzoek aanhad. De man zit vast op verdenking van verduistering.

Marktplaats

De spullen werden aangeboden via Marktplaats. Die site haalde de advertentie zaterdag offline. Voor 1500 euro werd "een samengestelde wanddecoratie met goederen van de MH17 ramp" aangeboden.

Die 'wanddecoratie' bestond volgens de advertentie uit "een origineel gedragen hesje van het onderzoeksteam met een petje, een klein stukje van de romp van de MH17 en een tissuezakje met het logo van Malaysia Airlines, afkomstig van de crashsite". Ook werd een armband met de tekst "Police" aangeboden en een herinneringsbokaal.

De politie onderzoekt of het stukje romp echt van het ramptoestel afkomstig is. In verband met het lopende strafrechtelijk onderzoek willen politie en het OM verder niets zeggen over de zaak.

De politiemedewerker zit vast voor nader verhoor.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl